Det senaste inom avancerad hudvård

Hårborttagning

Alexandritlaser. Hårborttagning och hårreducering med laser.

Alexandritlaser

Hårborttagning- och hårreducering med Alexandritlaser.

Ett mörkt hårstrå som träffas blir starkt upphettat och bränner sin hårsäck. Om skadan är tillräcklig förstörs hårsäcken och transporteras bort av kroppen.

Laserbehandlat hår brukar oftast falla inom två veckor. Om skadan är mindre kan resultatet istället bli att hårsäcken producerar tunnare eller opigmenterat hår, vilket syns mindre.

Det finns enstaka personer som metoden inte fungerar tillfredställande på. Men hos de flesta med mörkt hår och ljus hud är resultatet mycket bra. En stor del av håret försvinner permanent redan efter några behandlingar.

Resultatet kan skilja sig på olika kroppsdelar. Andra faktorer som påverkar kan vara personens ålder och hormonella status. Det är också stora variationer mellan olika personer. De hårsäckar som är borta kommer inte igen, men rent teoretiskt kan stamceller i huden bygga upp nya hårsäckar.

Enstaka underhållsbehandlingar kan behövas längre fram.

Vad bör jag tänka på före behandling?

Området du vill behandla ska rakas 2-3 dagar innan din bokade tid.

Du bör avstå från att sola. Ju brunare huden är, desto sämre är utgångsläget för bra resultat. Behandling kan ej genomföras om håret är bortvaxat. Efter vaxning måste håret växa ut i minst en månad.

Räcker det med en behandling?

Nej, det gör det inte. Hur många behandlingar som behövs är omöjligt att avgöra då skillnaden mellan olika personer är mycket stor. Det kan räcka med 4-6 behandlingar, men ibland behövs fler. Anledningen till detta är att man vid behandling bara kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande harsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulsarna. I exemplet nedan visas fem behandlingar på ben eller arm. Vi vet att endast 20% av hårsäckarna är aktiva på dessa kroppsdelar och 80% är vilande.

Det är bara de gröna, aktiva hårsäckarna som går att behandla. I fig 2 nedan har det gjorts en laserbehandling (röda prickar) och det har nu gått 4-12 veckor sedan första behandlingen. Nu har ytterligare 20% av hårsäckarna aktiverats (gröna). Det är endast dessa som kan behandlas. Nästa behandling kan ske först efter 4-12 veckor när nytt hår kommit osv.

I detta teoretiska exempel behövs 5 behandlingar. I praktiken kan det förstås behövas fler.

Hur lång tid mellan behandlingarna?

I regel mellan 4-10 veckor. Detta beror på att man måste vänta tills vilande hårsäckar blivit aktiva igen. Det är för det mesta ingen nackdel att vänta längre eftersom en behandling blir effektivare ju mer hår som kommit ut. I ansiktet kan man behandla tätare.

Hos en del personer kan det, efter 4-5 behandlingar, inträffa att det ser ut som om man plötsligt får mer hår. Det som händer är emellertid att de kvarvarande passiva hårsäckarna ”aktiveras” av kroppen och kommer igång snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta innebär inte alls att metoden inte fungerar utan bara att man kommer fram till slutet snabbare, man når fler hårsäckar per behandlingstillfälle.

Gör det ont?

Något. De flesta tycker att laserpulsarna sticker lite men man vänjer sig snart. Det känns mindre än diatermi och de flesta andra typer av ljusbehandling. Hur mycket det känns beror på flera faktorer t.ex var man behandlar, hur mycket pigment som finns i huden, hur mörka de hårstrån är som träffas och vilken pulsstyrka som används.

Smärttålighet och motivation har också betydelse.

Vad händer efter behandling?

Genom att metoden bygger på att hårsäckarna ska tillfogas en brännskada får man normalt en viss hudrodnad. Som vid alla brännskador kan det hetta någon timme efteråt och då är det skönt att kyla med t.ex. en ispåse!

bland ser man en liten svullnad och i mer sällsynta fall enstaka vattenblåsor, men dessa försvinner inom några dagar. Riv inte på blåsorna för då kan de bli infekterade med risk för ärrbildning. lbland uppstår temporära pigmentförändringar, speciellt hos dem som har solat och hos personer som har lätt att bilda pigment. Det kan även klia några dagar efteråt.

Vetenskapliga studier visar att hårborttagning med laser har lägst procent sidoeffekter.

Här behandlas

  • Reducering av oönskad hårväxt

Information

Behandlingstid: Från 30 min
Område: Ansikte, hals, kinder, mellan ögonbryn, polisonger, haka, överläpp, anmhålor, underarmar, överarmar, hela armar, nacke/hårfäste, bröst, bröstvårtor, mellan byst, mage, magsträng, bikinilinje, brasiliansk, rygg, svank, stuss, lår, lår baksida, lår insida, underben, hela ben, enstaka hårstrån

Tidsbokning av olika behandlingar sker per telefon, boka-knappen vid respektive behandling eller via personligt besök.

I alla ansiktsbehandlingar ingår hudanalys och produktrådgivning.

Vid bokning hos oss godkänner du vår avbokningspolicy på 24 timmar, sent avbokat eller uteblivet besök debiteras motsvarande behandlingens avgift.

Aknehud |
Djuprengöring

Akneärr |
Kirurgiska ärr

Känslig hud |
Rosacea

Hyper-
pigmenterad hud

Hud-
föryngring

Glow

 

Fransar |
Bryn

Kosmetisk
tatuering

Hår-
borttagning

Kropp |
Massage

LPG

Botox |
Fillers