Kroppsbehandlingar & Spaupplevelse

KroppsbehandlingarSpaupplevelse och aromamassage 50 min

1995 kr/person

En ljuvligt doftande lyxupplevelse för både kropp och själ.

Behandlingen inleds med avstressande aromamassage 50 min av hela kroppen och ansiktet med varma lavastenar och Elemis exklusiva produkter.

För att förlänga och förstärka din upplevelse får du även njuta av ett japanskt aroma kurbad, skingra tankarna och tillåt dig att omfamnas av värmen, som har en positiv inverkan på spända muskler och stress. Koppla av i vår spamiljö med bastu, frukt, te och juice.

Du får även ett exklusivt kit med produkter från Elemis till din sparitual (värde 800 kr).

En stund för dig själv eller tillsammans med någon du tycker om.

Pris 1995kr
Bokning via telefon 060-128087

BOKA HÄR
Alexandritlaser

Hårborttagning- och hårreducering med Alexandritlaser

Vad bör jag tänka på före behandlingen?

Du bör avstå från att sola. Ju brunare huden är, desto sämre är utgangsläget för bra resultat. Behandling kan ej genomföras om håret är bortvaxat. Efter vaxning måste håret växa ut i minst en månad.

*Det är viktigt att du träffar din terapeut innan behandling påbörjas. Då får du närmare instruktioner om de förberedelser du bör vidta. Vad som är för mörk hud eller för ljus hårtyp kan då bättre bedömas, eventuellt efter testbehandling.

Räcker det med en behandling?

Nej, det går det inte. Hur många behandlingar som behövs är omojligt att avgöra då skillnaden mellan olika personer är mycket stor. Det kan räcka med 4-6 behandlingar, men ibland behövs fler. Anledningen till detta är att man vid behandling bara kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande harsäckar saknar pigment och upphettas därfor inte av laserpulsarna. I exemplet nedan visas fem behandlingar på ben eller arm. Vi vet att endast 20% av hårsackarna är aktiva på dessa kroppsdelar och 80% är vilande.

Det är bara de gröna, aktiva hårsackarna som går att behandla. I fig 2 nedan har det gjorts en laserbehandling ( röda prickar ) och det har nu gått 4-12 veckor sedan första behandlingen. Nu har ytterligare 20% av hårsäckarna aktiveirats ( gröna ). Det ar endast dessa som kan behandlas. Nästa behandling kan ske först efter 4-12 veckor när nytt hår kommit osv. I detta teoretiska exempel behövs 5 behandlingar. I praktiken kan det förstås behövas fler.

Hur lång tid mellan behandlingarna?

I regel mellan 4-10 veckor. Detta beror på att man måste vänta tills vilande hårsäckar blivit aktiva igen. Det är för det mesta ingen nackdel att vänta längre eftersom en behandling blir effektivare ju mer hår som kommit ut. I ansiktet kan man behandla tätare. Hos en del personer kan det, efter 4-5 behandlingar, inträffa att det ser ut som om man plötsligt får mer hår. Det som händer är emellertid att de kvarvarande passiva hårsäckarna ”aktiveras” av kroppen och kommer igång snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta innebär inte alls att metoden inte fungerar utan bara att man kommer fram till slutet snabbare- man
når fler hårsäckar per behandlingstillfälle.

alex_bild2

Vilka resultat kan jag räkna med?

Ett mörkt hårstrå som träffas blir alltså starkt upphettat och bränner sin hårsäck. Om skadan är tillräcklig förstörs hårsäcken och transporteras bort av kroppen. Laserbehandlat hår brukar oftast falla inom tva veckor. Om skadan är mindre kan resultatet istället bli att hårsäcken producerar tunnare eller opigmenterat hår, vilket syns mindre. Det finns enstaka personer som metoden inte fungerar tillfredställande på. Men hos de flesta med mörkt hår och ljus hud är resultatet mycket bra. En stor del av håret försvinner permanent redan efter några behandlingar. Resultatet kan skilja sig på olika kroppsdelar. Andra faktorer som påverkar kan vara personens ålder och hormonella status. Det är ocksa stora variationer mellan olika personer. De hårsäckar som är borta kommer inte igen, men rent teoretiskt kan stamceller i huden bygga upp nya hårsäckar. Enstaka underhållsbehandlingar kan behövas längre fram.

Gör det ont?

Något. De flesta tycker att laserpulsarna sticker lite men man vänjer sig snart. Det känns mindre än diatermi och de flesta andra typer av ljusbehandling. Hur mycket det känns beror pa flera faktorer t ex var man behandlar, hur mycket pigment som finns i huden , hur mörka de hårstrån är som träffas och vilken pulsstyrka som används. Smaärttålighet och motivation har också betydelse.

Vad händer efter behandling?

Genom att metoden bygger på att hårsäckarna ska tillfogas en brännskada får man normalt en viss hudrodnad. Som vid alla brännskador kan det hetta någon timme efteråt och då är det skönt att kyla med t.ex. en ispase!
bland ser man en lite svullnad och i mer sällsynta fall enstaka vattenblåsor, men dessa försvinner inom några dagar. Riv inte på blåsorna för då kan de bli infekterade med risk for ärrbildning. lbland uppstår temporära pigmentförandringar, speciellt hos dem som har solat och hos personer som har lätt att bilda pigment. Det kan även klia några dagar efterat. Vetenskapliga studier visar att hårborttagning med laser har lägst procent sidoeffekter.

Priser

Prislistan utgår från att Du har normal hårväxt på den yta som ska behandlas.
Du betalar fullt pris för de tio första behandlingarna och därefter ges 50 % rabatt.


Haka

Överläpp

Haka+överläpp

Mellan ögonbryn

Kinder

Polisonger

Hals

Hela ansiktet

Armhålor

Underarmar

Överarmar

Hela armar

Nacke/hårfäste

Axlar/skuldror

Bröst

Bröstvårtor

Mellan byst

Mage

Mage+bröst

Magsträng

Bikinilinje

Brasiliansk

Armhålor+bikinilinje

Rygg

Svank

Stuss

Lår(bägge)

Lår baksida

Lår insida

Lår insida+bikini

Underbenen

Hela benen

Ensta hårstrån

750 kr

600 kr

1200 kr

500 kr

1500 kr

800 kr

1500 kr

2000 kr

1000 kr

2000 kr

1500 kr

3200 kr

800 kr

2000 kr

2000 kr

700 kr

800 kr

2000 kr

3800 kr

700 kr

1500 kr

2500 kr

2200 kr

3000 kr

1400 kr

2000 kr

3100 kr

1900 kr

1700 kr

2300 kr

2500 kr

5500 kr

250 kr
BOKA HÄR

Tidsbokning av olika behandlingar sker per telefon, boka här knappen vid respektive behandling eller via personligt besök.

Vi är en kontantfri butik/No cash accepted

Avbokning ska göras senast kl 18:00 dagen innan behandlingen, annars debiteras fullt pris.

Är du sjuk? Stanna hemma, för både vår och din egen skull då en behandling ofta kan utlösa eller förvärra din sjukdom.